UnyQTV

-        Unicoms Services пуска end-to-end, хоствана OTT услуга за оператори за платена телевизия, OTT стрийминг платформа с технологии от Conax GO Live и Appear TV поддържаща Android и iOS устройства Rolex Replica Watches

Осло, Норвегия, Март 27th , 2017 – Conax, част от Kudelski Group (SIX:KUD:S) и лидер в защитата на съдържание и услуги за платена телевизия, както и цифрови услуги за развлечения в световен мащаб и Appear TV - водещ глобален доставчик на видео-процесинг платформа от следващо поколение, анонсираха днес, че Българската компания Unicoms Services пусна своята UnyQTV  хоствана OTT платформа за оператори на платена Телевизия с усъвършенствана технология от Conax и Appear TV.

Като клиент на Conax от 2010, новата платформа помага на Unicoms services в миграцията към OTT арената, поддържана от усъвършенстваната, OTT стрийм платформа Conax GO Live, предварително интегрирана с платформата на Appear TV за премиум съдържание. Unicoms Services вече хоства над 50 оператора от Балканите с Conax Contego условен достъп и е първото професионално white label OTT решение, достъпно в България.

UnyQTV платформата предоставя два бизнес модела:

 -  white label техническо решение, което позволява просто ребрандиране и предоставяне на платените от оператора канали;

-  UnyQTV модел на Споделен приход”. Последният предоставя завършена екосистема за оператори на платена телевизия за стартиране без риск на OTT услуги, драстично намаляващи разходите на операторите и първоначалните инвестиции и бързо пускане на Live TV канали за смартфони и таблети, включително поддръжка на catch-up TV. Conax GO Live OTT платформата предоставя лесно за ползване приложение, което работи изключително бързо. Unicoms Services хостваното решение предлага на абонатите на малките и средни DVB-C, DTH и IPTV оператори, достъп до 60 Live-TV Български и чужди канали.

 

На 30th Март, на TV Connect  конференцията в Лондон, Настя Попова, Изпълнителен директор, Unicoms Trading, и Einar Vågmo, директор Product Management Multiscreen при Conax ще споделят задълбочено и изчерпателно към клиентите лекция “Speeding Up Time-to-Market with Pre-Integrated OTT Solutions” по време на сутрешната пленарна сесия (11сутринта).

 

Екранът на телевизора вече не е традиционната телевизионна услугапотвърждава Настя Попова, изпълнителен директор на Unicoms Trading. Смарт устройствата станаха част от ежедневието ни, с потребители нуждаещи се от нови приложения за традиционната телевизионна услуга. С технологията на Conax и Appear TV, новата UnyQTV облачна OTT платформа позволява малките и средни оператори да се конкурират с най-добрите оферти на пазара, осигуряващи сигурна и светкавично бърза услуга с добавена стойност на достъпна цена. Операторите могат да изберат OPEX базиран модел за предоставяне на така исканото OTT съдържание без първоначални инвестиции за хардуер и познания или да приемат  UnyQTV приложението с модел на Споделен приход.

-Daniel Johansson, EVP Global Sales & Marketing, Conax, “В пазар жаден за достъп до живо съдържание на голям набор от устройства, Conax и Appear TV помагат на Unicoms Services да предложи на операторите жива и лесна за използване услуга за разпространение на съдържание, която е печеливша. Хостваната платформа позволява на операторите светкавично да предложат OTT услуги и защитено стрийм съдържание. Създавайки удобство на клиентите да гледат легално любимите си съдържания на достъпна цена, допълнително намалява конкуренцията от нелегални стрийминг услуги.

“OTT не само предоставя най-гъвкавият начин за пренос на съдържание до всяко устройство в рамките на различни бизнес модели, но и предлага изключителен потенциал за печалба. Партньорството между Conax и Appear TV предоставя завършено, високо функционално и с възможности за допълнения решение, което прави OTT услугата лесна за къстъмизиране и в същото време всеки компонент е предварително тестван и интегриран, което превръща OTT услугата в лесна и бърза опция за пазара.   Вместо да се борят за овладяване на технологии, клиентите са свободни да се концентрират в предоставянето на високо качествена, високо иновативна нова услуга, базирана на  UnyQTV Cloud OTT платформата”, каза Carl Walter Holst, CEO, Appear TV.

За UNICOMS Trading Ltd.

Основана през 1992, UNICOMS TRADING е доверен и надежден партньор и системен интегратор за големите телекоми, кабелни телевизии, сателитни оператори и интернет компании в България и Балканския регион от 25 години. Ситуирана в София, компанията е специализирана в предоставянето на всички видове активно и пасивно оборудване за сградни броудбанд комуникационни системи, HFC, LAN/MAN, FTTH и PON мрежи, хед-енд оборудване, дизайн, инсталация, хостинг и други услуги. UNICOMS SERVICES е 100% дъщерна компания на Unicoms Trading LTD, оперираща като доставчик на услуги, доставчик на хостинг решения и OTT/IPTV оператор. UnyQTV е наименованието на услугата, предоставяна от Unicoms Services за стрийминг на телевизия на живо за iOS и Android устройства в OTT среда. (www.unicomstrading.com)

 

За Conax

Част от Kudelski Group (SIX:KUD:S), Conax е водеща световна компания специализирана в защита на съдържание за цифрова телевизия и развлекателни услуги през броудкаст, броудбанд и свързани устройства. Базирана на Conax Contego бекенд оборудване за защита, Conax' future-ready технологията предоставя модулно, бързодостъпно решение, което предоставя лесно навлизане в света на мултискрийн сигурността, доставка на мулти-DRM съдържание и кодиране за премиум съдържание към широка гама от устройства върху новите комбинации хибридни мрежи. Значими технологии на Conax са Contego-as-a-Service облачно базирана платформа, печелившиятConax GO Liveстрийминг на Телевизия на живо, гъвкавата мулти DRM защита и Conax Connected Access connected IPTV защитен клиент, комбинират Условният достъп и DRM сигурността при един клиент. Ситуирана в Осло, Норвегия, ISO 9001 & 27001 сертифицираната Conax технологията предоставя защитено съдържание на 425 оператора в 85 страни по света. За повече информация, моля посетете www.conax.com  или ни последвайте в Twitter, LinkedIn, и Facebook и се присъединете към дискусия.

 

За Appear TV
Appear TV в базирана в Осло, Норвегия, и наскоро отвори друг офис в Банкок, Тайланд. Компанията произвежда оборудване на световно ниво, което позволява на операторите да предоставят професионални броудкаст услуги към милиони потребители по света. Компанията се е посветила да предоставя надеждни, генериращи печалби и иновативни решения за оператори, искащи да доставят съдържание в реално време до дома. Appear TV head-ends са проектирани да бъдат модулни, високоплътностни и гъвкави. www.appeartv.com

 

Conax media contact
Leslie Johnsen
Head of Public Relations & Communications

Mob: +47 41 45 80 43
Email:
leslie.johnsen@conax.com

Appear TV contact:
Nicolay Schweigaard
Communications Manager
nicolay.schweigaard@appeartv.com 

Appear TV PR contact:
Lisa Belli
D. Pagan Communications, Inc.
lisab@dpagan.com